POZIOM PIERWSZY - STRAGAN Z JEDZENIEM Jest to niewielkich rozmiarów stragan, w którym zmieści się maksymalnie sześć osób. Można tu zjeść kilka szybkich do przygotowania, ciepłych przekąsek za bardzo rozsądną cenę. Duża lada dzieli drewniane krzesełka dla gości od miejsca pracy szefa kuchni, który na wyjątkowo małym metrażu musi przygotować zamówione potrawy.
POZIOM DRUGI - MINIBAR Za rozszerzeniem działalności idzie również powiększenie budynku. Głownie powiększona zostaje przestrzeń dla kucharza lub kucharzy, którzy powiększają swój asortyment o nowe potrawy oraz napoje. W dalszym ciągu miejsce dla klientów pozostaje niezmienione, oprócz krzeseł, które zostają wyłożone miękkim materiałem, poprawiającym komfort siedzenia.
Koszt rozbudowy: 4.000 Ryo Koszt budowy: 12.000 Ryo
POZIOM TRZECI - DUŻY BAR Ostatni poziom rozbudowy baru. Teraz jest to w pełni profesjonalny (jak na nasze czasy) budynek, do którego można wejść, ogrzać się i porządnie nasycić żołądek. Kilkanaście metrów kwadratowych powierzchni daje wielkie możliwości. Przestrzeń kuchenna pozostaje praktycznie niezmieniona (odrobinę powiększona). Skupiono się na zwiększeniu miejsca dla gości. Po wejściu są oni kierowaniu do baru, za ladom którego stoi sprzedawca. Po zamówieniu można wybrać jeden z pięciu czteroosobowych stolików.
Koszt rozbudowy: 7.000 Ryo Koszt budowy: 24.000 Ryo
Spoiler:LISTA TRUNKÓW:
PIWA:
kufel piwa "Kumpel" (bezalkoholowe) 10 ryo kufel piwa "Kumpel premium" (zawartości alkoholu 3,8%) 20 ryo kufel piwa "Mocny Shinobi" (4%) 35 ryo kufel piwa "Niszczyciel Nara" (4,5%) 40 ryo kufel piwa "Przyczajony Tygrys" (5,6%) 55 ryo smak jabłkowy kufel piwa "Miecz Samuraja" (8%) 70 ryo kufel piwa "Przygaszacz Sharingan'a" (11%) 90 ryo WINA:
butelka wina "Wyciąg z kyuubi'ego" (8%) 80 ryo butelka wina "Podróż w kosmos" (9%) 90 ryo butelka wina "Digi digi" (9,5%) 105 ryo butelka wina "Studenckie Akademickie" (10%) 120 ryo butelka wina "Pod Bambusem" (10,7%) 135 ryo butelka wina "Zły Samuraj" (11%) 140 ryo butelka wina "Pieprznięcie w Banie" (11%) 150 ryo MOCNIEJSZE: (% rozcieńczonego spirytusu)
Wódka "Ognista" (30%) 100 ryo Wódka "Płynny Katon" (45%) 130 ryo Sake (50%) 150 ryo Czysty spirytus etylowy (100%) 200 ryo Bimber "Specjalność Wyrzutków" 230 ryo Whisky 240 ryo Nalewka lidera 250 ryo JEDZENE: Dango 40 ryo Takifugu 60 ryo Miso 20 ryo Misoshiru 80 ryo Okonomiyaki 25 ryo Ramen 75 ryo Sashimi 70 ryo Sukiyaki 50 ryo Sushi 30 ryo Takoyaki 70 ryo Tempura 90 ryo Teriyaki 50 ryo Udon 45 ryo
ZASADY BUDOWANIA Jak można zauważyć istnieją dwie możliwości posiadania baru, budowa od podstaw rozbudowa. Pierwsza opcja oznacza duże koszta, ponieważ wszystko trzeba stworzyć od początku. Druga opcja jest dużo tańsza, ponieważ rozbudowujemy stary bar, czyli większość materiałów użyta zostaje ponownie. Wadą rozbudowy jest to, że należy przejść każdy jej poziom. To oznacza, że posiadając pierwszy poziom baru musimy dodać ceny rozbudowy drugiego i trzeciego poziomu, żeby został wybudowany duży bar. Podane ceny nie muszą być zmieniane, ponieważ cały zarobek idzie na właściciela i utrzymanie baru. Za każdy poziom budynku do skarbca klanu trafia co tydzień o 500 Ryo więcej (trzeci level daje 1500 Ryo co tydzień).
|