Trzeba trochę się rozruszać, więc dodam jedną z forumowych gier. Chodzi tutaj konkretnie o to byśmy ocenili avatar poprzednika. Wstawiamy go do postu, oceniamy w skali 1-10 i dajemy uzasadnienie naszej oceny.
Ostatnio edytowany przez Akemi (2014-04-25 21:23:06)
Ocena: 3/10
Uzasadnienie Awatar mi się nie podoba. Ciężko zobaczyć postać, trzeba się mocno przyjrzeć, aby zobaczyć co jest co. Twarz słabo widoczna i kolorystyka też mi nie leży. Dziwna różowa kulka w prawym górnym rogu. Podoba mi się jedynie uśmiech postaci, który może dobrze oddawać jej charakter.
Ocena: 7/10
Uzasadnienie : Generalnie nie podchodzi mi nadmiar żółtych barw ale avatar jest fajnie przyciemniony co dodaje postaci pewną tajemniczość.
Ostatnio edytowany przez Yocharu (2014-04-25 21:36:01)
Ocena: 6/10
Uzasadnienie: Avek ,nawet ok, ale: nie podoba mi się czcionka napisu, postać na nim jest bardzo typowa i nie charakterystyczna, za to: podoba mi się tło i to w jaki sposób są zaznaczone kontury postaci, fajna jest także kolorystyka.
Ocena:
7/10
Uzasadnienie:
W avatarze najbardziej urzekło mnie to, że postać wygląda jakby stała przy ognisku, wpatrując się w ogień. Nie wiem czy było to zamierzeniem autora (Akemi?), ale wyszło świetnie. Napis nie jet zły, choć osobiście wolę avatary bez nicków.
Tak autorem tego avka jest Akemi.
Ocena: 8/10
Uzasadnienie: Avatar wyjątkowo mi się podoba, bardzo dobrze oddaje wygląd postaci dodatkowo zdradzając rąbek jej charakteru. Szczególnie podoba mi się to, że całość jest czarno biała a źrenica ma ten kolor, dodaje to jeszcze lepszego klimatu.
Ocena:
5+/10
Uzasadnienie:
Postać wygląda jakby miała żółtaczkę, po za tym jakaś ta skóra nie wyraźna. Ucięcie głowy wygląda kiepska w moim mniemaniu kojarzy mi się ze zdjęciami, w których fotograf nie objął pełnej postaci. Prawa ręka postaci wydaję się być dziwnie prosta. Nie pasuję mi też czarna ramka do czarnego tła. Fajny napis i oryginalna postać
Ostatnio edytowany przez Akio (2014-04-27 18:15:19)
Ocena: 6/10
Uzasadnienie:
Ucięcie głowy wygląda kiepska w moim mniemaniu kojarzy mi się ze zdjęciami, w których fotograf nie objął pełnej postaci.
Pozatym nie podoba mi się mina a raczej zgryz postaci. Fajne jest to, że avek jest w ruchu a kolory są wyraziste.
Ostatnio edytowany przez Akemi (2014-04-30 09:23:38)
Ocena:
6+/10
Uzasadnienie:
Avatar stawiaj prawie na równi z tym Senshi'ego, ale obniżam ocenę przez to, że twarz postaci jest na nim mało widoczna. Kolorystyka jest w porządku; dodanie niebieskiego koloru do czarno-białego obrazka zdecydowanie zadziałało. Mimo wszystko bardziej podobał mi się Twój poprzedni avatar :>
Ocena:
5/10
Uzasadnienie
No... Avatar Uchihy, czyli jak zwykle to samo. Madara. Nawet, nawet obrobiony, ale... no cóż. Madara.
Ocena: 5/10
Uzasadnienie: Wszystkich raczysz takimi cudeńkami, zadbałbyś może również o siebie? Haha! Avatar do najgorszych nie należy, jednak monotonna kolorystyka złamana jest jedynie różową plamą (pewnie Yachiru? ^^). Zbyt dużą część zajmuje bezkształtna plama, która prawdopodobnie ma przedstawiać rękaw. W każdym razie - avatar ładnie współgra z sygnaturą, chociaż dla mnie to za mało na wyższą ocenę. Pozdrowionka!
Ocena: 8
Bo?, wydaje się być fajny i ogółem taki mroczny, ja tam widzę kawałek zbroi spajdermena, ale to i tak Kurosaki (x/). Ciekawy focus, jeszcze ciekawsze barwy, wszystko odpowiednie utrzymane. No i pasuje do obecnego stylu
ODKOOOOOOOp
Ocena: 5/10
Uzasadnienie: Generalnie avek sam w sobie fajny chociaż jak dla mnie za dużo różu, czy tam fioletu. Być może pasuje pod trzeci styl forum ale nie leży im on, tak więc oceniam wciąż z niebieskiego. Postać na avku trochę mi też nie pasuje do postaci Uchiha aczkolwiek no od tego tu jesteśmy by bawić się koncepcjami. Także kreska fajna ale te barwy mi nie podchodzą. (Zaraz będę krzyczeć że homofob bo różowy wyzywam ._.)
OCENA
6/10
DLACZEGO?
Postać wygląda trochę, jakby była pod wpływem ... (hahaha) ... Edo Tensei. Taki zombiak.Na plus przemawiają za to chłodne kolory i klimacik. Ogólnie art fajny, idealny na avatar, ale porównując do sygnatury - trochę mu jednak brakuje.
Ocena:
2/10
Uzasadnienie:
Bo Shin.
Ocena:
8-/10
Uzasadnienie:
W końcu powrót do tego wyglądu~ Art w sumie trochę nie wyraźny, ale postać całkiem elegancko wykadrowana i kolorystyka też w porządku. Ogółem fajnie, tak.
Ocena:
10/10
Uzasadnienie:
Bo Ayatane.
Takie 6,5/10
Fajnie wykadrowane, art sam w sobie też atrakcyjny, ale sama grafika jest trochę mdła, brakuje jej głębi.
Ocena:
9/10
Uzasadnienie:
Avatar jest super. Idealnie wykadrowany, art bardzo fajny, kolorystyka też ładna. Rozjaśnienie w kształcie półksiężyca tworzy dobry, pasujący efekt. Myślałem nad daniem 10/10, ale taką ocenę wystawiłbym grafice, o której, gdybym widział ją po raz pierwszy, pomyślałbym "O rany, ale user bluźni". Tutaj po prostu jest super.
OCENA: 8
DLACZEGO? Ziomek na avatarze wygląda dobrze, bez problemu można sobie go fabularnie wyobrazić, do tego idealnie pasuje do sygnatury. No i te kolory oddają jak najbardziej przynależność do Yukich. Nie zmienia to faktu, że jest troszkę nudny, poza wybitnie przyciągającym wzrok okiem.
Ostatnio edytowany przez Adatte (2015-07-10 07:26:52)
7 2/10
No niby fajne, no ale rudy. No wiadomo no, ładne nasycenie i taka krew pasująca do włosów. No ale rudy no. Drugi Akjo
5/10
Avatar sam w sobie jest ładny, ale art pozostawia wiele do życzenia.
Postać bardzo lubię, ta grafika jednak jakoś dziwnie kwadratowe te rastry ma. O wiele bardziej za to wolę twoją sygnaturkę. Za całokształt będzie więc 7/10.
Ocena:
4,5/10
Uzasadnienie:
No tak nie bardzo, bym powiedział. Grafika jest słabej jakości, a w dodatku wygląda, jakby na potrzeby avatara nie była wcale obrabiana, nie licząc rozmiaru. Razi także ten podpis, umieszczony w lewym dolnym rogu oraz te chińskie znaczki w prawym górnym. Niemniej fajny akcent stanowią te ruchome oczka, których chyba nikt się nie spodziewa x)
Uzasadnienie:
Avek przypadł mi do gustu widać, że autor postarał się robiąc go tak, więc bez dłuższego gadania moja ocena to: 9/10~Kaneki
6/10
Dałbym o przynajmniej dwa punkty więcej jakby avatar bardziej pasował do sygnatury.
Klan Senju
Ocena: 7.5/10
Uzasadnienie:Pewnie jestem okrutna, ale grafika tak jakoś mi nie podeszła. Avek oczywiście niezły, tylko z powodu tych oczu oraz uśmiechu. Dziękuję za uwagę o/
Ocena:
9/10
Uzasadnienie:
Kurdę, lubię Po prostu jest wykonany mega schludnie, a mi do szczęście niewiele więcej potrzeba. Oczy są klawo zrobione, poza tym ta zieleń mnie ujęła. Cycki także.
Ocena:
8/10
Uzasadnienie:
Byłoby więcej, ale wolałem poprzedni avatar, który bardziej pasował kolorystycznie do sygny
Ostatnio edytowany przez Akemi (2016-07-23 08:16:32)
Ocena: 7-/10
Uzasadnienie: W sensie... sam nie wiem. Troszkę tak mi się podoba, troszkę nie... Jakieś wymiary dziwne, grafika sama w sobie niezbyt ciekawa, aczkolwiek kolorystycznie przyciąga wzrok. Dziwne to to;
Klan Senju
Ayatane napisał:
Ocena: 7-/10
Uzasadnienie: Wiem, że Ayatane stara się kreować na takiego badassa. Jednak dla mnie zawsze pozostanie jeżykiem z eventu w domku jakiegoś dziada, więc nie do końca pasuje mi ten klimat. pomijając to trochę zbyt dużo zombii w tej postaci i przydałoby się trochę krwi, czerwień fajnie wygląda przy białych włosach. Podsumowując dupy nie urywa, ale nie jest zły
Ostatnio edytowany przez Itsuki (2017-01-11 17:49:12)