Cześć, czołem, witam.
Mam taką małą propozycję, która mogłaby usprawnić komunikację - podczas eventów, docieranie do nowych informacji/ogłoszeń/minieventów/etc. Nie wiem ilu z Was słyszało o czymś takim jak Discord. Wygląda to mniej więcej tak jak TS3, przy czym:
1) jest całkowicie darmowy - nie trzeba opłacać żadnego hostingu, ani płacić za rejestrację
2) w odróżnieniu od TS'a poza kanałami głosowymi, są także takie typowo tekstowe - możliwość zrobienia tablicy ogłoszeń, zbiorczej, otwartej konwersacji odnośnie eventów, itp.
3) posiada trzy wersje - przeglądarkową, desktopową oraz mobilną (android + apple) - dostęp z każdego miejsca
4) osoby przyłączone do "serwera" są wyświetlane na liście użytkowników wraz ze statusem online.
5) możliwość wysyłania wiadomości prywatnych, nawet jak ktoś jest offline.
i wiele, wiele innych..
_______
https://discord.gg/XrExn
Ostatnio edytowany przez Naoki (2017-04-17 19:00:10)
Posiadam i używam. Bardzo praktyczny programik. Nie pożera pamięci ani nic, sam mam go prawie cały czas odpalonego jak siedzę na kompie. Jak najbardziej polecam.
[ Karta Postaci ] [ Voice ] [ Aktualny strój ]
Samotnik [Aburame]
Jestem za, korzystam od kilku miesięcy i muszę przyznać, że jak dotąd nie zawiodłem się. Myślę, że większość użytkowników (łącznie ze mną), trwa wciąż przy gadulcu już tylko z sentymentu, no i faktu, że jest on jednym z niewielu sensownych wyborów w polu profilowym na forum. Jeśliby dorzucić do puli komunikatorów Discorda, to pewnie wielu graczy się na tą alternatywę zdecyduje, choć gg z swoim stosem ciułanych latami czerwonych słoneczek w kontaktach, nadal pozostanie mocny.
Jeśli jest tam opcja, żeby pisać zamiast mówić, to ok
Niekoniecznie muszę zawsze chcieć was bawić moim jedwabistym głosem. :P
Pytanie - czy ów program występuje w formie komórkowej?
@Koharo:
Tak, program jest w wersji komórkowej - zarówno na jabłuszka, jak i na android - sam korzystam.
Jest również opcja pisemna, więc jest to ciekawa alternatywa. Czat na serwerze posiada historię, więc można przeglądać wiadomości wstecz - nawet jeżeli w momencie wysłania było się offline.
Jestem na nie. Wszystko zawsze dobrze funkcjonowało z samymi ogłoszeniami, więc wprowadzanie jakichkolwiek udziwnień jest bezcelowe. GG jest tutaj ewenementem, bo wszelkie inne formy komunikacji pozaforumowej po prostu nie przejdą. No i szczerze wątpię, żeby wszystkim się chciały chociaż ściągnąć nowy komunikator, a co dopiero używać. Mówię tutaj między innymi za siebie.
Nie mówię tutaj o rezygnacji z obecnych ogłoszeń, które są na forum - tylko jako uzupełnienie wzmianka na czacie, coby być na bieżąco ze zmianami
Strażnicy
To samo chciałem zaproponować z Telegramem to te dziady nadal wolą używać gorszego GG, więc tutaj pewno będzie tak samo. Aczkolwiek sam Discord bardzo fajny i praktyczny :v
Zaginiony
https://discord.gg/ZbY5E5Y
Link dla zainteresowanych.